Ga naar de inhoud

Interzoo 2024: groter, internationaler en innovatiever dan ooit

WZF GmbH – Pet Industry Services, de organisator van Interzoo, ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor de internationale dierenbenodigdhedenindustrie, is verheugd over de 4 uiterst succesvolle beursdagen, die liepen van 7 tot en met 10 mei 2024. In totaal kwamen ongeveer 37.000 vakbezoekers uit 140 landen naar het MesseNürenberg, een stijging van 32 procent in vergelijking met de vorige editie. Ongeveer 2.150 exposanten uit 68 landen presenteerden de nieuwste producten en diensten voor honden, katten, vissen, kleine zoogdieren, terrariumdieren en vele andere huisdieren.
“Voor veel exposanten en vakbezoekers is Interzoo het hoogtepunt van het zakelijke jaar. We zijn dan ook verheugd dat we aan de hoge verwachtingen van exposanten hebben voldaan en deze vaak zelfs hebben overtroffen. Daarnaast onderstreept het buitengewoon hoge internationale karakter van zowel de exposanten (85%) als de bezoekers (74%) de status van Interzoo als ’s werelds voornaamste vakevent voor de huisdierenbranche”, aldus Gordon Bonnet, Managing Director van WZF en ZZF (de Duitse branchevereniging voor de huisdierenbranche en ere-sponsor van Interzoo). “Veel exposanten roemen de hoge kwaliteit van de vakbezoekers en keren huiswaarts met opgefriste en/of nieuwe contacten en de intentie om de connecties die op Interzoo zijn gemaakt om te zetten in toekomstige business.”

(Doc. WZF GmbH)

Norbert Holthenrich, voorzitter van de ZZF, voegde hieraan toe: “Interzoo 2024 was een enorm succes voor professionals uit de internationale petcareindustrie. Zoals ons in talrijke gesprekken werd bevestigd, vormt persoonlijk contact op de beursvloer het startpunt voor veel langdurige zakelijke relaties en partnerships. De deelnemende bedrijven zetten nieuwe standaarden op het gebied van productkwaliteit, functionaliteit en standontwerp. We waren vooral blij om te zien hoeveel exposanten de behoeften van dieren centraal stelden in hun nieuwe producten.”
Interzoo-organisator WZF GmbH reikte de Interzoo Exhibitor Award 2024 voor bijzondere loyaliteit aan de beurs uit aan SCHEGO Elektrogeräte GmbH, Beaphar B.V., PetQuip en Trixie Heimtierbedarf tijdens de sfeervolle openingsceremonie op maandag 6 mei.

(Doc. WZF GmbH)

“Zowel de Duitse als de wereldwijde huisdierenmarkt hebben zich vorig jaar positief ontwikkeld. De wereldwijde groei van 6 procent naar een omzet van meer dan 182 miljard euro vorig jaar is een indrukwekkend bewijs van de economische kracht van de huisdierenindustrie. Deze marktontwikkeling werd weerspiegeld in de vorm van innovatieve producten op Interzoo 2024,” zegt Dr Rowena Arzt, Exhibitions bij Interzoo-organisator WZF.
Het ondersteunende programma, dat was opgebouwd rond actuele ontwikkelingen en trends in de huisdierenbranche met 4 landensessies en telkens een kort seminarie over thema’s, zoals sociale media en duurzaamheid, werd zeer goed ontvangen. Laatstgenoemde sessie was een onderzoek uitgevoerd door Interzoo organisator WZF en Antwerp Management School (AMS). Deze lokte meer dan 170 beslissingnemers uit de dierenbenodigdhedenindustrie.

De oplossingen van de toekomst werden gepresenteerd en besproken in 36 korte presentaties op het Fresh Ideas Stage. “De Fresh Ideas Area met zijn bargedeelte en netwerklounge, die aanzienlijk groter was dan in 2022, was erg populair op alle beursdagen. Het initiatief heeft zich echt geprofileerd als ideeëncentrum voor de huisdierenbranche,” aldus een opgetogen Dr. Arzt. Meer dan 70 innovatieve bedrijven en start-ups konden zich op de community stands ‘International Start-up Area’ en ‘Young Innovators’ voorstellen aan de bezoekers. Op vrijdag 10 mei vond op het Fresh Ideas Stage de tweede Interzoo Fresh Ideas Contest plaats, waarbij prijzen werden uitgereikt voor de beste innovatieve ideeën. De eerste prijs ging naar Petnow inc uit Zuid-Korea, dat een gezichtsherkenningssysteem voor huisdieren ontwikkelde op basis van biometrische gegevens. De tweede plaats was weggelegd voor het Nederlandse Pawr met een puur plantaardige droogvoeding voor honden en het brons werd uitgereikt aan Allkokos GmbH, een fabrikant van strooisel voor kleine zoogdieren gemaakt van kokosvlokken.

De winnaars van Fresh Ideas Contest (doc. WZF GmbH)

Innovatieve oplossingen in de segmenten Petfood en Petfood Technology waren ook te zien op het Petfood Forum Europe, dat een dag voor de opening van de beurs werd gehouden, in samenwerking met WATT Global Media. Het congres trok meer dan 300 deelnemers. De volgende mijlpaal in deze samenwerking is trouwens al gezet: ’s werelds toonaangevende vakbeurs Interzoo zal van 28 tot en met 30 april 2025 in Kansas City deel uitmaken van Petfood Forum met een eigen gezamenlijke stand.
De aantrekkingskracht van ’s werelds grootste vakbeurs blijkt ook uit de grote belangstelling van de media: 332 journalisten en bloggers uit 24 landen waren ter plaatse om verslag uit te brengen over de innovaties en trends in de huisdierenindustrie. De inhoud van het ondersteunende programma zal binnenkort beschikbaar zijn op de Interzoo Academy-website (www.interzoo-academy.com).

Het Petfood Forum, dat de dag voor Interzoo werd georganiseerd, werd druk bijgewoond (doc. WZF GmbH).

“Interzoo zet haar succesverhaal voort,” zegt Dr. Rowena Arzt. “Dit jaar hebben we opnieuw laten zien dat we in staat zijn om een ongeëvenaard evenement voor de huisdierenbranche te organiseren met een ondersteunend programma, dat is afgestemd op actuele onderwerpen uit de branche en tal van netwerkmogelijkheden, zoals de Interzoo Party. Interzoo biedt exposanten en vakbezoekers daarmee een zeer aantrekkelijk en wereldwijd uniek platform.” De datum voor de volgende editie kan ook al in de agenda worden genoteerd: de 39e Interzoo vindt plaats in Neurenberg van 12 tot 15 mei 2026.

Share