Ga naar de inhoud

Interzoo 2024 realiseert nieuw internationaal exposantenrecord

Interzoo, ’s werelds grootste vakbeurs voor de petcarebranche, heeft een nieuw record gevestigd op het vlak van het aantal standhouders, de beursoppervlakte en de vertegenwoordigde landen. Nagenoeg 3 maanden voor de start van de beurs, die van 7 t.e.m. 10 mei 2024 in het Duitse Neurenberg wordt georganiseerd, overschreed het aantal exposanten de magische grens van 2.000 bedrijven. Dit betekent ook dat het vorige record van Interzoo 2018 is gebroken, aldus Interzoo-organisator WZF GmbH – Pet Industry Services. Die deelnemende firma’s zijn afkomstig uit 69 verschillende landen en zullen hun producten en diensten voor huisdieren voorstellen op een totale beursoppervlakte van meer dan 140.000 m², verspreid over 14 beurshallen.
“We zijn verheugd dat Interzoo wordt erkend als een buitengewoon divers en professioneel platform en dat er daarom veel vraag is vanuit de wereldwijde petcarebranche”, verduidelijkt Gordon Bonnet, Managing Director van WZF en ZZF (Duitse branchevereniging voor de petcare-industrie en ere-sponsor van Interzoo).
“Nooit eerder in de geschiedenis van Interzoo mochten we meer dan 2.000 exposanten uit bijna 70 landen. Dit indrukwekkende record toont de noodzaak van de petcare-industrie om samen te komen,” voegt Dr Rowena Arzt, Exhibition Director van Interzoo-organisator WZF GmbH – Pet Industry Services, toe.

Gedurende 4 dagen biedt Interzoo de bezoekers een duidelijk overzicht van de nieuwste trends, producten en evoluties in de internationale petcare-industrie. Tevens vormt de vakbeurs de ideale gelegenheid om bestaande zakelijke contacten te onderhouden en in contact te komen met nieuwe klanten. Naast het gevarieerde product- en dienstenaanbod omvat Interzoo 2024 ook een interessant randprogramma, dat belangrijke onderwerpen en topics uit de markt van huisdierbenodigdheden behandelt in korte seminaries, special shows en demo’s. Een dag voor de opening van Interzoo wordt in samenwerking met WATT Global Media voor de tweede maal het congres Petfood Forum Europe in NürnbergMesse georganiseerd. Het congres staat in het teken van innovaties in petfood en petfoodtechnologie. Tijdens Interzoo zelf bieden de Interzoo Country Sessions inzicht in de petcaremarkt van belangrijke groeimarkten. Ook het onderwerp duurzaamheid komt in een aparte sessie aan bod.
De start-up area in Hal 3, met de Fresh Ideas Stage als grote attractie, focust op innovatie en trends. De eerste 3 beursdagen worden hier presentaties over innovatieve producten en bedrijven gegeven. Op de laatste beursdag vindt op deze stage de Fresh Idea Contest plaats. Wie een duidelijk overzicht wil van nieuwe en innovatieve producten op Interzoo 2024 moet zeker een kijkje nemen op de Product Showcase bij Entrance Mitte.
“Het sterke internationale karakter van zowel bezoekers als exposanten op Interzoo onderstreept het belang van internationale toeleveringsketens en wereldwijde netwerken binnen de petcare-industrie,” zegt Dr. Arzt. “Als ontmoetingsplaats en inspiratiebron voor de industrie laat Interzoo nu al de ontwikkelingen en trends van morgen zien.”

Interzoo is uitsluitend toegankelijk voor professionals uit de petcarebranche. Een legitimatie als vakbezoeker is noodzakelijk. Tickets kunnen eenvoudig worden gekocht via de Online TicketShop. Bezoekers, die hun digitaal ticket opladen in de Interzoo App, krijgen via de ‘Fast Lane’ voor snellere toegang tot de beurs. Meer informatie over het event is terug te vinden in de Interzoo App en op de Interzoo-website www.interzoo.com .

Share