Ga naar de inhoud

Interzoo 2024 reeds volledig volgeboekt

Ook al is de editie 2024 van Interzoo, ’s werelds voornaamste vakbeurs voor markt van dierenbenodigdheden, groter dan ooit, toch was alle beschikbare standoppervlakte ruim 2,5 maand voor de start van het event volledig uitverkocht. Van 7 t.e.m. 10 mei biedt Interzoo het meest uitgebreide product- en trendoverzicht van alle relevante segmenten in een groeiende petcare-industrie.

Begin februari 2024 kondigde Interzoo aan dat het een nieuw record vestigde, waarbij de kaap van 2.000 exposanten werd overschreden. Maar door de aanhoudende vraag sindsdien is de resterende beursoppervlakte ingenomen. Meer dan 2.000 bedrijven uit ongeveer 70 landen zullen hun producten en diensten voorstellen op een totale beursoppervlakte van 140.000 m², verspreid over 14 beurshallen. “Al deze cijfers tonen de enorme aantrekkingskracht van Interzoo. Voor vakbezoekers is er geen betere locatie wereldwijd om uit de eerste hand het ongelooflijke aanbod van nieuwe producten en boeiende bedrijven te ervaren, netwerken op te bouwen en inspiratie op te doen”, stelt Gordon Bonnet, Managing Director van Interzoo-organisator WZF en brancheorganisatie ZZF.

Net als in het verleden vormen producten en diensten voor honden en katten de hoofdbrok op Interzoo 2024. Ruim 81 % van alle exposanten vertegenwoordigen bovengenoemde productcategorie. De resterende beursoppervlakte is als volgt verdeeld: knaagdieren (14,1%), aquaria en terraria (13,3%), siervogels (11,6%) en petfoodtechnologie (8,4%).

Met een aandeel van 86% buitenlandse exposanten telt Interzoo een sterk internationaal karakter. Naast Duitsland zijn China, Italië, Nederland, Turkije, de Verenigde Staten, België en het Verenigd Koninkrijk de landen met het grootste aantal exposanten. Bovendien zullen in totaal 15 nationale paviljoens op de beursvloer terug te vinden zijn, namelijk uit Brazilië (2 paviljoens), Canada, China (twee paviljoens), Tsjechië, Frankrijk, Hong Kong, India, Italië, Korea, Maleisië, Taiwan, het VK en de VS. Vooral uit China, de VS, Zuid-Korea, India, Italië, Polen en Turkije noteert de organisatie een forse groei van het aantal exposanteninschrijvingen.
“De sterkere vraag op diverse continenten laat zien hoe belangrijk Interzoo is als etalage voor innovatie en als verzamelplaats voor beslissingsnemers uit de wereldwijde petcare-industrie”, merkt Dr. Rowena Arzt, Directeur Exhibitions bij Interzoo-organisator WZF, op.
Gezien het enorme exposantenaanbod verwacht Arzt ook een massale opkomst van internationale petcareprofessionals: “Als toonaangevende internationale beurs vormt Interzoo het uitgelezen platform voor internationale contacten, dialoog en business.”

Share