Ga naar de inhoud

Interzoo ook na 2021 in de oneven jaren

“Vandaag (dinsdag 19 mei 2020, nvdr) zou normaal de opening van Interzoo 2020 hebben plaats gevonden. Het was de bedoeling om gedurende de 4 beursdagen ruim 2.000 exposanten en circa 40.000 bezoekers, maar door de Coronacrisis zagen we ons genoodzaakt om het event uit te stellen”, aldus Alexandra Facklamm, CEO van Interzoo-organisator WZF. “We zijn erg blij dat we uiteindelijk een goede datum voor een editie in 2021 hebben gevonden namelijk van 1 tot en met 4 juni 2021 in Neurenberg (Duitsland). In het belang van de Duitse vakhandel werd besloten om feestdag 3 juni in de beursdata te integreren. Bij de keuze van het nieuwe tijdstip was het voor ons belangrijk om te overleggen met alle partijen die noodzakelijk zijn voor een succesvolle Interzoo. Een positief signaal van een succesvolle vakbeurs als interzoo kan net die impuls veroorzaken die nodig is om de petcare-industrie door de moeilijke tijden te loodsen. Bovendien hebben we besloten om na 2021 het event verder in de oneven jaren te organiseren.”

Organisator WZF en de Duitse federatie van de petcarehandel en -industrie ZZF ontvingen alvast heel wat steun vanuit de industrie om de vakbeurs te verschuiven en daarna de tweejaarlijkse cyclus aan te houden. 
“Sinds de laatste editie in 2018 leverderen de bedrijven heel veel inspanningen om producten te ontwikkelen die dit jaar op de markt zouden worden gebracht”, vertelt Facklamm. “Fabrikanten hebben nood aan een platform als Interzoo om optimaal te kunnen genieten van hun nieuwe ontwikkelingen. Voor veel ondernemingen zou een onderbreking van vier jaar van ’s werelds voornaamste beurs voor de petcaresector te lang zijn geweest. Gezien de kwaliteit van onze bezoekers en ons globaal bereik vormt Interzoo de loctatie bij uitstek voor bedrijven om nieuwe markten te ontdekken, een internationale productuitrol te verzekeren en nieuwe zakelijke contacten te leggen.”

Volgens Katharina Engling, voorzitster van de Interzoo Adviesraad, kan een deelname aan Interzoo helpen om de economie terug op gang te brengen na deze crisis. “Om snel terug een succesvolle weg te kunnen inslaan, is voor zowel de vakhandel als de producenten nood aan een geschikte opportuniteit om zaken te kunnen. Interzoo voldoet perfect aan die voorwaarde: de deals die daar worden gesloten, vormen het fundament van het economisch succes van veel bedrijven uit de petcare. ”

Share