Ga naar de inhoud

Israëlische NowPet opent zijn eerste onbemande dierenspeciaalzaak

NowPet, een Israëlische retailer in huisdierbenodigdheden, opende onlangs zijn eerste onbemande winkel in Tel Aviv. Dit gebeurde in samenwerking met Cyb-Org Auto Shop Ltd, een onderneming gespecialiseerd in hoogtechnologische managementoplossingen voor retailers en groothandels. De onbemande zaak telt een oppervlakte van 40 m² en biedt ongeveer 60 verschillende producten aan. Naast diverse voedingsmerken zijn er tevens talrijke accessoires, zoals rollijnen en speelgoed verkrijgbaar.

Retailers zetten tegenwoordig sterk in op automatisering om de kosten te reduceren en de marges te optimaliseren, zodat ze beter gewapend zijn om te concurreren met onlinegiganten zoals Amazon. Maar volgens Erez Gur, CEO van Cyb-org, gebeurt dit nog te vaak op een verkeerde manier: “Bij automatisering worden de onkosten nog te vaak van de ene naar de andere post verschoven. Zo wordt er bijvoorbeeld bespaard op het aantal kassamedewerkers maar tevens worden er extra mensen ingezet om fraude en diefstal tegen te gaan of algoritmes te ontwikkelen. Bij Cyb-Org gaan we anders te werk, ons systeem vergt dan ook geen mankracht. Door mijn ervaring in de retailbranche weet ik wat de voornaamste uitdagingen van de retailers zijn. Onze oplossing herkent de klant op basis van de vingerafdruk en gezichtsherkenning. Wanneer de consument een product van het slimme schap neemt, dan komt dit artikel dankzij de ingebouwde weegschaal en de machineherkenning automatisch op zijn/haar rekening. Onze hard- en software zorgt dat de retailer heel wat kan besparen, aangezien de inventaris automatisch gebeurt en de logistieke kosten beduidend lager liggen.”

Op korte termijn gaat NowPet investeren in 20 extra onbemande dierenspeciaalzaken, die in totaal 300 verschillende huisdierbenodigdheden zullen aanbieden. De bedoeling is om een netwerk van 100 onbemande winkels doorheen Israël uit te bouwen.

Share