Ga naar de inhoud

Kom ontdekken, netwerken en luisteren naar experts op Anido 2020

Ruim 5 maanden voor de start van de vakbeurs Anido, die op 16 en 17 februari 2020 in Kortrijk Xpo wordt georganiseerd, prijken er al ruim 95 ondernemingen op de exposantenlijst. Dat zijn 10 bedrijven meer in vergelijking met hetzelfde tijdstip tijdens de vorige editie. Concreet betekent dit dat 85% van de beschikbare beursoppervlakte reeds uitverkocht is.
“Deze cijfers tonen nogmaals aan dat het event veel vertrouwen inboezemt bij de leveranciers en fabrikanten op de (inter)nationale petcaremarkt. Anido wordt beschouwd als dé vakbeurs in de Benelux en Noord-Frankrijk, waarop ze zeker niet mogen ontbreken. Dat wordt benadrukt door het feit dat we tijdens de komende editie opnieuw een grote delegatie Nederlandse bedrijven mogen verwelkomen. Ook ditmaal zullen er diverse buitenlandse firma’s deelnemen (uit onder andere het Verenigd Koninkrijk, Italië, Estland, Frankrijk, Duitsland,….), die Anido als het ideale platform bestempelen om een distributeur voor de Belgische of de Beneluxmarkt te vinden. Het Anido-team speurt bewust de buitenlandse markt af, op zoek naar innovatieve bedrijven die een meerwaarde kunnen betekenen voor de beursbezoeker. Dit zorgt ervoor dat Anido-bezoekers een duidelijk beeld krijgen van de heersende trends op de buitenlandse petcaremarkt. Late beslissers of ondernemingen die vanuit commercieel standpunt volgend jaar toch nog een vakbeurs willen inplannen, zijn trouwens nog steeds welkom op Anido 2020. Wie wil vernemen welke stands er momenteel nog vrij zijn, kan hiervoor contact opnemen met mijn collega Nathanaëlle Verdruye (e-mail naar anido@kortrijkxpo.com of via telefoon op het nummer +32 (0)56 24 11 22)”, verduidelijkt Annick Pycarelle, beursmanager van Anido.

Ook het randprogramma voor de komende Anido krijgt stilaan vorm.
“Zoals tijdens de voorbije edities kan de bezoeker zijn beursrondgang starten in de New@Anido-zone, waar de vele nieuwigheden van de aanwezige exposanten op een overzichtelijke manier worden voorgesteld. Zo kan de petcareprofessional zich meteen een beeld vormen van de actuele ontwikkelingen in de branche. Dit jaar zullen veel innovaties ongetwijfeld in het teken staan van natuurlijkheid en duurzaamheid, twee topics die momenteel erg hot zijn en waar verschillende fabrikanten zeker zullen op inspelen. Enkele nieuwkomers op Anido 2020 voeren trouwens een aanbod dat specifiek op deze trends inspeelt. Op zondag kan de bezoeker trouwens stemmen voor de beste innovatie in twee categorieën, namelijk voeding en accessoires. Daarnaast kan de bezoeker tijdens ‘Meet the Experts’ opnieuw talrijke, interessante lezingen bijwonen. Hier willen we thema’s belichten waar de petcareondernemer vandaag én morgen van wakker ligt, onder meer het ondernemerschap en de digitalisering van de branche komen aan bod. Het is de bedoeling om via praktijkgerichte presentaties de bezoeker inspiratie en ideeën aan te reiken die direct op de winkelvloer kunnen worden toegepast. Verder staan er enkele real life cases gepland: petcareprofessionals bieden hun collega’s een virtuele blik achter de schermen van hun zaak en tonen hoe zij de huidige en toekomstige uitdagingen van hun zaak aanpakken”, verduidelijkt Annick Pycarelle.

Met een gevarieerd beursaanbod en een interessant randprogramma is de organisatie van Anido overtuigd dat de petcareprofessional op 16 en 17 februari 2020 terug trouw naar Kortrijk zal afzakken.
“Ondanks de consolidatie op de markt constateerden we tijdens de vorige edities dat de interesse voor onze vakbeurs nog steeds groeit. Anido verzamelt een compleet aanbod onder één dak, houdt de vinger aan pols over de laatste ontwikkelingen op de markt en laat de bezoeker in contact komen met zowel de traditionele spelers uit de markt als nieuwe (buitenlandse) producenten. Bovendien vormt de vakbeurs de plaats bij uitstek om op een ongedwongen manier te netwerken met bestaande en/of nieuwe zakenrelaties. Die mix van vaste waarden en innovatie weet de Anido-bezoeker te appreciëren en dat reflecteert zich in het bezoekersaantal.”
De gratis bezoekersregistratie zal vanaf oktober 2019 online beschikbaar zijn.

Share