Ga naar de inhoud

Na ruim 22 jaar scheiden de wegen van Cornelius Patt en zooplus zich

Het toonaangevende Europese onlinewinkel voor huisdierbenodigdheden laat weten dat Cornelius Patt – in 1999 mede-oprichter van zooplus en sinds 2006 als CEO aan de slag – het bedrijf zal verlaten na afronding van het lopende overgangsjaar. Cornelius Patt en de Raad van Bestuur zijn overeengekomen dat hij zijn mandaat zal neerleggen en zijn verantwoordelijkheden zal overdragen aan een nieuwe CEO. Tot die opvolger in functie is, zal hij zijn taken blijven waarnemen om een soepele overgang te verzekeren en de aanstaande transformatie en versnelde groei van het bedrijf te helpen inluiden.

Stefan Goetz, voorzitter van de Raad van Bestuur van zooplus: “Namens de Raad van Bestuur en de medewerkers van zooplus wil ik Cornelius bedanken voor meer dan twee decennia van vastberadenheid, visionair leiderschap en betrokkenheid. Als mede-oprichter en CEO heeft hij een fundamentele rol gespeeld in het stimuleren van het succes van de onderneming. Hij zal een ongelooflijke erfenis achterlaten. Vandaag is zooplus het toonaangevende onlineplatform voor huisdieren in Europa en staat het bedrijf op het punt om een nieuwe fase in zijn ontwikkeling aan te snijden. We zien enorme groeimogelijkheden waarop zooplus kan inspelen. We wensen Cornelius het allerbeste toe bij zijn toekomstige activiteiten na zijn vertrek.”

“Na bijna 23 jaar zooplus te hebben uitgebouwd tot de succesvolle onderneming die het nu is, is het nu het juiste moment gekomen om het roer door te geven. Het was mij een waar genoegen en voorrecht om het bedrijf van nul op te bouwen en te laten uitgroeien tot een pan-Europese marktleider, die ruim 10 miljoen diereneigenaars bedient. Ik ben de zooplus-familie dankbaar voor hun voorbeeldige inzet, vaardigheid, passie en teamgeest. Ik wil ook graag onze
klanten, leveranciers en zakenpartners bedanken voor onze sterke band.”

Tevens kondigt zooplus de benoeming aan van twee nieuwe leden in de Raad van Bestuur, namelijk Kate Swann (ex-CEO van WH Smith) en Stefan F. Heidenreich (voormalig CEO van Beiersdorf), die vanaf 19 mei 2022 zullen zetelen.

Share