Ga naar de inhoud

Nederlandse ZOO&ZO komt in handen van Pets Place

Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de Nederlandse petshop ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5.000 m² tellende winkel wordt daarmee in één klap het grootste filiaal van de Nederlandse marktleider in dierenspeciaalzaken. Bij ZOO&ZO werken in totaal 45 mensen, die allemaal overgaan naar Pets Place.

“ZOO&ZO is al jarenlang een begrip in Ede en omgeving”, zegt Ard Malenstein, algemeen directeur IJsvogel Retail, het moederbedrijf van Pets Place. “Omdat ons hoofdkantoor in Ede is gevestigd, was het een langgekoesterde wens om zelf ook met een grote winkel in de regio vertegenwoordigd te zijn. Nu deze kans zich aandiende, hebben we ze met beide handen gegrepen. We zijn heel blij dat we nu een fantastische winkel vlak bij onze thuisbasis hebben.” IJsvogel Retail neemt alle activiteiten over van ZOO&ZOO: zowel de winkel, de webshop als de groothandel zijn onderdeel van de overname.

ZOO&ZO kent een lange geschiedenis in Ede. De dierenspeciaalzaak werd in 1968 opgericht als kleine aquariumwinkel, genaamd ’t Guppy. In 1991 nam Arnold Vlastuin als achttienjarige de winkel over. Hij bouwde het bedrijf gestaag uit. In 2016 veranderde de naam in ZOO&ZO en werd een nieuw pand van ruim 5.000 m² in Ede betrokken, waarmee het destijds de grootste dierenspeciaalzaak in de Benelux werd. Nu heeft Vlastuin besloten zijn bedrijf te verkopen aan IJsvogel Retail. “Er was geen opvolging, dus ik wilde mijn winkel graag verkopen aan een familiebedrijf als IJsvogel Retail, waar ik een heel goed gevoel bij heb. Het hoofdkantoor van IJsvogel Retail is gevestigd in Ede, we kennen de familie Malenstein goed en zijn trots dat we ons levenswerk kunnen overdragen aan hun mooie familiebedrijf.”

Arnold Vlastuin

ZOO&ZO heeft een zeer uitgebreid assortiment voor dierenliefhebbers. Er zijn niet alleen producten voor honden, katten, vissen, vogels, knaagdieren en reptielen, maar ook afdelingen voor hengelsport, paardensport en outdoor. Daarnaast zijn er een dogwash, een dierenkliniek en een grote horecagelegenheid in het pand aanwezig. ZOO&ZO wordt de 181e winkel van de dierenspeciaalzaak. “Voorlopig veranderen we niets aan de winkel”, zegt Malenstein. “Het pand is in uitstekende staat. Natuurlijk kijken we op termijn hoe we onderdelen van de Pets Place-formule toe kunnen voegen. We zien ernaar uit de vele klanten de service en kwaliteit te blijven bieden die ze gewend zijn van ZOO&ZO.”

Share