Ga naar de inhoud

Nieuwe CEO voor Arvesta

Arvesta, de toonaangevende full-service partner van land- en tuinbouwers in België en daarbuiten en tevens de onderneming boven winkelketen Aveve, kondigt de benoeming aan van Niek Depoorter als nieuwe CEO. Vanaf 1 januari 2024 zal Niek de rol overnemen van de huidige CEO Eric Lauwers. Na bijna 8 jaar Arvesta geleid te hebben, besloot Eric Lauwers de organisatie te verlaten en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Niek Depoorter zal hem vanaf 1 januari opvolgen als nieuwe CEO.
Sonja De Becker: “Als voorzitter van de Raad van Bestuur van Arvesta wil ik Eric bedanken voor de fantastische resultaten die hij samen met alle teams heeft behaald, maar ook voor de manier waarop we hebben samengewerkt. Ik wens hem succes met zijn volgende uitdaging. ​ Met de benoeming van Niek garanderen we een voortzetting van de huidige strategische weg en een sterke en authentieke persoonlijkheid. De weg naar succes stopt nooit en kent vele uitdagingen. Ik ben er zeker van dat hij die zelfzeker zal aanpakken.”

Niek Depoorter neemt de functie over van Eric Lauwers, die sinds 2016 de CEO bij Arvesta was. Onder de leiding van Eric Lauwers maakte Arvesta een belangrijke transformatie door met een hernieuwde focus op de behoeften en het rendement van de landbouwer, waarbij aangetoond werd dat duurzame landbouwinnovaties ook de inkomsten van de landbouwer kunnen verhogen. Niek Depoorter begon in 1994 bij Arvesta. Sinds 2016 is hij lid van het Executive Committee van Arvesta en momenteel leidt hij nog steeds Arvesta’s Business Unit Agri & Horti, die de voorbije 8 jaar een continue sterke groei kende. Tijdens zijn loopbaan binnen Arvesta bekleedde hij verschillende leidinggevende functies, wat alleen maar bijdroeg aan zijn zeer uitgebreide ervaring in landbouw en retail.
“Eric is een geweldige leider geweest voor ons allemaal. Dankzij zijn duidelijke visie op de toekomst heeft ons bedrijf een positief veranderingstraject kunnen doorlopen en hebben we geanticipeerd op toekomstige uitdagingen. Onze klanten zijn onze voornaamste drijfveer aangezien we samen met hen willen groeien en hun rendement willen vergroten. Ik kan u verzekeren dat we het bedrijf verder zullen uitbouwen op de bestaande fundamenten. Ik ben ervan overtuigd dat we, met het teamwerk en de inzet van mijn collega’s binnen het Executive Committee en onze 2.300 Experts in the field, succesvol onze missie zullen verderzetten: bouwen aan de landbouw van de toekomst en verder vooruitgaan in ons succestraject in Retail met Aveve en Eurotuin”, aldus Niek Depoorter.

Share