Ga naar de inhoud

Nieuwe eigenaar voor zooplus

Het Amerikaanse private-equityfonds Hellman & Friedman heeft de Duitse online-dierenspeciaalzaak zooplus, marktleider in Europa, overgenomen. Het legde daarvoor ruim 3,5 miljard dollar op tafel. Hellman & Friedman heeft onder meer AutoScout 24 en Action in zijn portefeuille. Door de overname zou Zooplus van de beurs verdwijnen. Met deze transactie wil Hellman & Friedman zooplus ondersteunen om toekomst- en groeigerichte investeringen te doen, zodat het kan beantwoorden aan de steeds toenemende consumentenverwachtingen en het hoofd kan bieden aan de groter wordende concurrentie. Dankzij de komst van Hellman & Friedman als strategische partner beschikt zooplus voortaan over extra expertise en financiële slagkracht om zijn marktpositie uit te breiden en een duurzame groei op lange termijn te garanderen.

“De snelle evolutie van de Europese petcaremarkt biedt aanzienlijke opportuniteiten voor spelers, die de voortdurende verschuiving naar onlineshoppen beheersen, die voldoen aan de veranderende
verwachtingen van de klant en die een ruime keuze aan relevantie producten en diensten aanreiken. Dankzij Hellman & Friedman beschikken we over financiële flexibiliteit en een toekomstgerichte focus die nodig zijn om unieke marktkansen beter en effectiever te benutten. We geven voorrang aan duurzame groei en waardecreatie om langetermijnen in de plaats van in te zetten op winst op korte of middellange termijn. Deze strategie wordt volledig ondersteund door Hellman & Friedman”, benadrukt Dr. Cornelius Patt, CEO van zooplus.

“We zijn verheugd om met zooplus samen te werken om hun toekomstige bedrijfsevolutie te ondersteunen. Met Hellman & Friedman zijn we ideaal gepositioneerd om zooplus te helpen bij het nemen van de noodzakelijke initiatieven, zodat de onderneming kan beantwoorden aan het steeds competitievere retaillandschap met grote e-commerceplatforms en omni-channeldierenwinkelketens. Met dit strategisch partnerschap willen zooplus in staat stellen om zijn investeringstempo onder meer op het vlak van logistiek, personeel, infrastructuur en innovatie op lange termijn aanzienlijk te versnellen”, aldus Adrien Motte, CEO van Hellman & Friedman.

Share