Ga naar de inhoud

Nieuwe inschrijvingen voor Interzoo 2022 blijven toestromen

Nog circa 3 maanden te gaan voor de komende editie van Interzoo, ’s werelds voornaamste vakbeurs voor de internationale petcare-industrie in Neurenberg (Duitsland) wordt afgetrapt. Organisator WZF is alvast verheugd dat heel wat ondernemingen zich nog steeds inschrijven als exposant.
“In de afgelopen drie weken hebben we 54 nieuwe registraties ontvangen, 9 uit Duitsland en 45 uit het buitenland”, meldt Gordon Bonnet, Managing Director van WZF GmbH. “Dat betekent dat tot nu toe meer dan 1.300 exposanten uit ruim 60 landen zich hebben geregistreerd voor ’s werelds grootste internationale vakbeurs voor de sector van huisdierbenodigdheden. Velen hebben ons laten weten dat ze staan te popelen om hun nieuwe productinnovaties eindelijk weer persoonlijk te kunnen presenteren.”

Ook al zijn de Covid-19-cijfers in Duitsland nog steeds hoog – wat begrijpelijkerwijs een gevoel van onzekerheid creëert – toch suggereren diverse wetenschappelijke prognoses dat de recente golf binnenkort zijn hoogtepunt zal bereiken of dat misschien al heeft gedaan. Dat betekent dat er weer groen licht komt voor ontspanning en persoonlijke ontmoetingen zonder barrières. Dat is ook de perceptie van WZF GmbH, de organisator van de beurs Interzoo 2022, die van 24 tot 27 mei 2022 bezoekers en exposanten uit de hele wereld zal verwelkomen in Neurenberg.

Uiteraard kreeg de organisatie de afgelopen weken en dagen diverse vragen over de veiligheid en de reisomstandigheden.
“We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat Interzoo aantrekkelijk, veilig en succesvol is voor iedereen die eraan deelneemt”, verzekert Bonnet. “En ik ben ervan overtuigd dat het allemaal gaat lukken! Onze veiligheidsstrategie maakt persoonlijke, face-to-fac gesprekken met branchegenoten mogelijk, zodat er nieuwe zakelijke contacten kunnen worden gelegd. Tevens willen we opnieuw unieke ervaringen aanreiken waarbij alle zintuigen worden gebruikt. Ook zetten we in op het zien van nieuwe en oude gezichten en het ontdekken van trends en inspiratie.

“Naast de gesprekken op de beursstands biedt Interzoo een rijk gevuld randprogramma”, vult Dr. Rowena Arzt, directeur Exhibitions van het WZF, aan. “We presenteren actuele presentaties over de meest gangbare thema’s die de sector nu en in de toekomst aanbelangen. Op die manier brengen we opvallende ontwikkelingen en trends in tijden van verandering onder de aandacht. Wie Interzoo persoonlijk bijwoont, ontdekt niet enkel een brede scala aan producten en nieuwigheden, maar krijgt veel meer aangereikt.”

“Onze robuuste hygiënestrategie, die we hebben ontwikkeld in samenwerking met experten van de deelstaat Beieren en de lokale gezondheidsautoriteiten, heeft zijn waarde al bewezen op de recente evenementen die we in ons beurscomplex organiseerden”, aldus Heinz Priessmann, hoofd Veiligheid en Logistiek Management bij NürnbergMesse. “We nemen doorheen ons ganse complex talrijke maatregelen: we hanteren een uitgekiende, contactloze toegangsstrategie, we beschikken over ultramoderne ventilatiesystemen in onze hallen en hanteren op onze site een brede waaier aan hygiënemaatregelen, zoals dispensersystemen en voortdurende desinfectie . Dat creëert een veilige omgeving voor de exposanten, bezoekers en medewerkers.”

Beursdeelnemers uit andere landen kunnen in principe zonder problemen naar Duitsland reizen. De Duitse regering heeft deelname aan beurzen gedefinieerd als ‘essentiële zakenreizen’ en heeft deze onderworpen aan de CST-toelatingscriteria (bewijs van testen, vaccinatie of herstel). Van 23 tot 25 maart 2022 reist het Interzoo-team trouwens naar de Verenigde Staten reizen om het event met een eigen stand te promoten tijdens de Global Pet Expo in Orlando. “We kijken uit naar levendige gesprekken met mensen uit de sector, die allemaal zijn uitgenodigd voor Interzoo in Neurenberg van 24 tot 27 mei!”, besluiten Artz en Bonnet.

Share