Ga naar de inhoud

Pelsis Group neemt fabrikant van humane vogelafschrikmiddelen Bird-B-Gone over

De wereldwijde ongediertebestrijdingsspecialist Pelsis Group meldt de acquisitie van Bird-B-Gone, de Amerikaanse, toonaangevende fabrikant van humane vogelafschrikmiddelen. Deze transactie maakt deel uit van de internationale groeistrategie van Pelsis Group. Bird-B-Gone wordt een volledige dochteronderneming , waarbij alle werknemers, klanten en leveranciers overgaan naar de Pelsis Group. Financiële details over deze deal worden niet bekend

Bird-B-Gone werd in 1992 opgericht door Bruce en Julie Donoho en is in Santa Ana (Californië) gevestigd. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van humane vogelafschrikmiddelen voor gebruik in commerciële, industriële en residentiële omgevingen. Het bedrijf geeft ook opleidingen in vogelafweer via de Bird-B-Gone University. Het hoofdkantoor van Bird-B-Gone blijft gevestigd in de fabriek in Santa Ana. Todd Pawlowski, general manager voor de Pelsis Group in Amerika, zal het bedrijf leiden, ondersteund door chief operating officer David Smith. Alle waarden in verband met de transactie worden niet bekendgemaakt.

“Bird-B-Gone opnemen in de merkenfamilie van Pelsis past in onze strategie om bedrijven toe te voegen, die leiders zijn in hun categorie. Bovendien brengt het twee van de grootste merken in de ongediertebestrijdings- en vogelafweercategorieën samen onder één dak. De overname van Bird-B-Gone zal ons in staat stellen om ongediertebestrijders uit te rusten met bijkomende producten en oplossingen, gesteund door ons wederzijds engagement voor doelgerichte innovatie, investeringen en klantenservice”, stelt Andrew Milner, chief executive van de Pelsis Group.

Pelsis is reeds eigenaar van het gerenommeerde Network-merk van professionele vogelafweerproducten. Verwacht wordt dat de toevoeging van Bird-B-Gone de dominantie van het bedrijf in de vogelafweercategorie verder zal versterken, waarbij beide merken als gevolg van de overname synergieën zullen genieten. Deze overeenkomst volgt op de overname door de Pelsis Group van Edialux France, de grootste leverancier van ongediertebestrijding in Frankrijk, in februari 2021. Bird-B-Gone wordt toegevoegd aan de portefeuille van ongediertebestrijdingsmerken van de groep, waaronder ook B&G Equipment en Curtis Dyna-Fog vallen.

Share