Ga naar de inhoud

Petcareprofessionals met ambitie kunnen niet om ANIDO 2020 heen

“Netwerken, nieuwigheden ontdekken, kennismaken met voor u onbekende buitenlandse ondernemingen, vakkennis verwerven, de trends van vandaag én morgen waarnemen, innovatieve ideeën detecteren, inspiratie opsnuiven,… Er zijn talrijke redenen waarom u zich op zondag 16 en/of maandag 17 februari 2020 naar Kortrijk Xpo moet begeven voor de 21ste editie van ANIDO, de voornaamste vakbeurs voor de petcaresector in de Benelux en Noord-Frankrijk”, onderlijnt Annick Pycarelle, Exhibition Manager van ANIDO. “Wie thuisblijft, mist sowieso iets waarmee men zijn zaak kan differentiëren van de stevige concurrentie op deze markt.” 

Ook tijdens de komende editie wil ANIDO zijn reputatie als dé vakbeurs voor de petcare-industrie in de Benelux en Noord-Frankrijk opnieuw alle eer aandoen. De organisatie slaagde er opnieuw in een kwalitatieve, gevarieerde exposantenlijst samen te stellen. Opvallend is dat er net zoals tijdens de vorige jaargang heel wat nieuwkomers naar het event afzakken.
“Momenteel zijn er al ruim 115 exposanten ingeschreven. Ons objectief is hetzelfde aantal deelnemers als tijdens de vorige editie te behalen, namelijk een 125-tal standhouders die in totaal meer dan 500 merken vertegenwoordigen. Op die manier tonen we de bezoeker een representatief beeld van de huidige ontwikkelingen op de markt van de huisdierbenodigdheden. Iets meer dan 40% van de ingeschreven ondernemingen komt uit België, de rest zijn buitenlandse exposanten. Dit cijfer is een duidelijke weerspiegeling van het feit dat ANIDO hoog aangeschreven staat bij de producenten en groothandels op de internationale petcaremarkt. Bovendien beschouwen talloze buitenlandse firma’s onze vakbeurs als het ideale platform om op zoek te gaan naar een distributeur voor de Belgische of de Beneluxmarkt. Tot op heden komen de participerende firma’s uit 10 verschillende landen. Het merendeel van de internationale bedrijven is uit Nederland afkomstig: ruim een derde van het totale exposantenaantal komt van boven de Moerdijk. Daarnaast verwelkomen we ondernemingen uit Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Italië, het Groothertogdom Luxemburg, Thailand en Estland”, verduidelijkt Annick Pycarelle.

Wie op zondag 16 en/of maandag 17 februari 2020 ANIDO bezoekt, zal heel wat nieuwkomers op de beursvloer ontdekken. Een bewuste strategie van de organisatie, zo blijkt.
“De humanisering van het huisdier blijft zich verderzetten. De ‘pet parents’ hebben het beste voor met hun geliefde dier: ze gaan dan ook op zoek naar producten die ervoor zorgen dat het huisdier in alle comfort en met de beste zorgen kan leven. Vaak trekken ze hun levensstijl door naar hun favoriete huisdier. Bijgevolg noteren we momenteel dat de petcarefabrikanten talloze geconnecteerde producten, alternatieve voeding (veganvoer, referenties met insecten als eiwitbron,…), duurzame en ecologische verpakkingen, artikelen die inspelen op de individuele behoefte van een specifiek dier, technologische snufjes en dergelijke introduceren. Het is de taak van een vakbeurs als ANIDO om de bezoeker te etaleren wat er momenteel leeft en beweegt in de petcarebranche. Vandaar dat we gericht de markt afspeuren naar leveranciers en fabrikanten die op bovengenoemde tendensen inspelen. Dit alles maakt dat ditmaal ruim 1 op 3 ANIDO-exposanten nieuw zijn. Het gaat hierbij zowel om bedrijven die voor de eerste maal deelnemen als om ondernemingen die terugkeren nadat zij één of meerdere edities afwezig waren. Uiteraard zal de petcareprofessional ook een brede waaier aan klassieke sterke merken op onze beursvloer aantreffen. Ook zij pakken traditioneel uit met verrassende nieuwigheden op mooie en gastvrije standen. Dit typeert de gezellige sfeer op de beursvloer en verklaart het trouw hoog bezoekersaantal op ANIDO”, beklemtoont Annick Pycarelle.
Voor meer informatie of uw gratis registratie kunt u terecht op www.anido.be.

Share