Ga naar de inhoud

Pomppa op weg naar CO2-neutraal

De firma Pomppa heeft het Finse Carbon Neutral Textile 2035-verbond ondertekend. Deze Finse sympathieke producent van hondenjassen belooft daarmee zich hard te maken voor hippe en comfortabele hondenjassen die CO2-neutraal gemaakt zijn. Dat past volgens CEO Minna Hyrsky bij de kernwaarden van het bedrijf: “We willen elke dag leren en onszelf verbeteren, zodat we een positieve pootafdruk kunnen achterlaten.”

Finland heeft grote ambities: het land wil in 2035 volledig CO2-neutraal zijn. Het Finse bedrijfsleven neemt daarbij het voortouw met sectorspecifieke routekaarten voor een koolstofarme economie. Het Carbon Neutral Textile 2035-verbond is bedacht door werkgeversorganisatie Suomen Tekstiili & Muoti ry. Binnen het verbond werken diverse Finse textiel- en modemerken actief samen om manieren te vinden om hun impact op het klimaat te verminderen. Ze krijgen tools, opleiding en begeleiding om samen de sector tegen 2035 CO2-neutraal te maken.

Het Carbon Neutral Textile 2035-verbond past perfect bij de ambities van Pomppa.
“Dit is slechts één stap op onze weg naar een duurzamer bedrijf, maar wel een belangrijke”, zegt Minna Hyrsky, CEO van Pomppa. “Dit verbond biedt ons een reeks instrumenten en een gedeeld doel, maar we weten ook dat dit nog niet genoeg is. We willen ambitieuzere doelen stellen voor onze activiteiten, want er zijn meer klimaatacties nodig in een veel sneller tempo.”
Met het Carbon Neutral Textile 2035-verbond wil Pomppa de eigen CO2-uitstoot identificeren en gericht aanpakken met doeltreffende acties. Om een meer positieve pootafdruk achter te laten, werkt Pomppa op verschillende manieren aan meer verantwoorde manieren van werken en produceren. De hondenjassen van Pomppa doen daarom veel meer dan bescherming bieden tegen de elementen. De jassen bieden volop bewegingsvrijheid, hebben een functioneel en tijdloos design en zijn gemaakt om lang mee te gaan. Het Finse bedrijf wil elke hond volop laten genieten van buitenactiviteiten, ongeacht het weer, en gaan dan ook een hondenleven lang mee. Bovendien blijven de hondenjassen van Pomppa perfect op hun plek zonder pijnlijke riempjes of elastieken, wat het merk ook erg geliefd in de hondensportwereld maakt.

Share