Ga naar de inhoud

Ruime aandacht voor duurzaamheid op DIY, Pro & Garden

Binnen minder dan 3 maanden opent de vakbeurs DIY, Pro & Garden zijn deuren: op 14 en 15 februari 2022 ontmoeten aanbieders en retailers uit de sectoren doe-het-zelf, tuin, hout en bouw elkaar terug in Kortrijk Xpo. Ruim 75% beursoppervlakte is reeds ingenomen voor de 35ste editie van DIY, Pro & Garden. De sector kijkt er duidelijk naar uit opnieuw persoonlijke contacten te leggen en fysiek hun producten te tonen. Zowel gevestigde waarden als diverse nieuwkomers zijn van de partij, dit zowel in het doe-het-zelf-, bouw- & professioneel en het tuinsegment.

DIY, Pro & Garden engageert zich om de sector in beweging te brengen rond duurzaamheid. Op de beurs wordt een heuse ‘green room’ opgebouwd met best practices van exposanten rond sustainability. Dit kan gaan van materialenkeuze (circulariteit), materialengebruik (afval en verspilling vermijden), CO2-impact, verpakking, logistiek, besparingen bij de gebruiker / consument (door productdesign of eigenschappen), end-of-life,… Het thema duurzaamheid wordt ook gekoppeld aan een ontbijtsessie voor exposanten én bezoekers op dinsdag 15 februari. Professor Dr. Hans Verboven (Professor Bedrijfswetenschappen en Economie aan de UA en CEO Sustacon) gaat in op de kansen van energetische renovatie voor de sector. Voor de eerste ontbijtsessie op maandag 14 februari strikte de organisatie James W. Inglis, ex-Vice President Merchandising en -Vice President Strategic Development van de Amerikaanse bouwmarktketen The Home Depot. Tijdens een livestream bespreekt hij er zijn nieuw boek ‘Breakthrough Retailing’ met focus op 10 principes voor efficiënte retailing, gebaseerd op het succesverhaal van The Home Depot.

Retailers binnen het doe-het-zelf-, bouw-, tuin- en professioneel segment kunnen zich reeds registreren voor een bezoek aan de beurs. Met openingsuren van 11u tot 21u biedt de beurs bovendien mogelijkheden voor een afterworkbezoek. Op maandag kunnen de bezoekers tot 18u trouwens ook vrij de petcarevakbeurs Anido bijwonen. .
De organisatie benadrukt nogmaals dat de vakbeurs ook onder de huidige striktere coronamaatregelen zeker kan plaatsvinden. Vakbeurzen vallen immers onder het handelsprotocol en zijn dus toegelaten. De organisatie van DIY, Pro & Garden zet in op het gebruik van het Covid Safe Ticket-systeem bovenop het mogelijks dragen van mondmaskers tijdens het verplaatsen. Deze dubbele bescherming, gecombineerd met ruime en geventileerde beursgebouwen met CO2-meters en ontsmettingszuilen verspreid over de beursvloer, maakt van DIY, Pro & Garden een uiterst veilige plaats om zaken te doen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.diy-pro-garden.be.


Share