Ga naar de inhoud

Ruime internationale belangstelling voor ANIDO 2024

Nu de Dibevo-Vakbeurs 2023 achter de rug is, is het voor veel Belgische en Nederlandse dierenspeciaalzaken uitkijken naar de komende editie van ANIDO, die op 25 en 26 februari 2024 in Kortrijk Xpo wordt georganiseerd. Deze tweejaarlijkse vakbeurs, die zich richt op petcareprofessional in de Benelux en (Noord)-Frankrijk, vormt het ideale platform om nieuwigheden te ontwaren en te ontdekken wat de nieuwste trends en ontwikkelingen in de internationale petcarebranche zijn. ANIDO verzamelt immers niet alleen de fine fleur van de Belgische leveranciers en producenten in huisdierbenodigdheden, maar tevens zakken heel wat gerenommeerde buitenlandse spelers naar het event af. Van de ruim 115 exposanten die momenteel reeds een stand boekten, komt meer dan de helft uit het buitenland. De redactie van Pet & Garden Pro polste bij 3 buitenlandse exposanten waarom zij het een must vinden om aan ANIDO deel te nemen.

“Croci was al verschillende keren exposant op ANIDO. Ook ditmaal zullen we niet ontbreken: de Belgische markt is en blijft immers belangrijk voor ons”, aldus Edoardo Bardotti, Area Export Manager bij Groep Croci. “We bouwden hier al een mooie marktpositie uit, maar zien nog heel wat groeipotentieel. Daarom willen we de dierenspeciaalzaken en winkels met een petafdeling kennis laten maken met onze kwaliteitsmerken en hen innovatieve ideeën en concepten aanreiken. Bovendien legden we tijdens elke ANIDO-editie nieuwe contacten en leverden onze deelnames steeds tal van interessante opportuniteiten op. Een bezoek aan ANIDO is zeker een aanrader. Het event behoort immers tot de belangrijkste vakbeurzen voor huisdierbenodigdheden in Europa en weet steeds een mooie en gevarieerde exposantenlijst samen te stellen. Bovendien wordt ANIDO georganiseerd op een moment dat de nieuwe collecties worden gepresenteerd. De ideale gelegenheid dus voor de verkooppunten om innovaties te ontdekken en dynamiek te brengen in hun aanbod. Zo kunnen ze het nieuwe jaar energiek starten.”

Ook TRIXIE is een vaste waarde op de ANIDO-beursvloer.
“Wij zijn een importeur en groothandel die zich wereldwijd oriënteert. In enkele landen, zoals de Benelux, werken we met een buitendienst. Om die reden is de Belgische markt enorm belangrijk voor TRIXIE en willen we niet op ANIDO ontbreken”, aldus Cor Paasen, Hoofd Verkoop Benelux bij TRIXIE. “Het event maakt onderdeel uit van onze public relations. Met onze deelname laten we aan de petcareprofessionals uit de Benelux en (Noord-)Frankrijk zien wat we ‘in huis hebben’: we presenteren onze noviteiten, tonen bestaande klanten waar we voor staan en maken ook nieuwe contacten. Voor de verkooppunten van huisdiertoebehoren vormt ANIDO een mooie gelegenheid om zich breed te oriënteren en de ontwikkelingen op productniveau ‘live’ te volgen.”

Niet alleen habitués vinden de weg naar ANIDO 2024, zoals steeds zullen de bezoekers ook kunnen kennismaken met enkele nieuwkomers onder de exposanten. De Spaanse firma Dingonatura is er daar één van.
“Dingonatura neemt voor het eerst deel aan ANIDO. We presenteren een totaalaanbod voeding voor honden en katten, dat zowel droog- en natvoer, snacks als supplementen omvat. Het is onze bedoeling om tijdens deze vakbeurs zoveel mogelijk van onze klanten uit de Benelux en (Noord-)Frankrijk te ontmoeten, met hen van ideeën te wisselen en hen onze nieuwigheden voor te stellen. Bovendien willen we van onze beursdeelname gebruik maken om de petcareprofessional te tonen dat we meer zijn dan zomaar een fabrikant van huisdierenvoeding. We ontwikkelen immers producten die zowel de origine van honden en van katten als de natuur respecteert. We ontwikkelen en produceren onze referenties immers op een unieke manier waarbij het respect voor onze planeet en haar bewoners centraal staat. Onze waarden en onze voeding beantwoorden perfect aan de noden van de consument en daarom is de Belgische petcaremarkt erg interessant voor Dingonatura”, benadrukt Mickaël Blondel, Export Sales Manager bij Dingonatura.

Share