Ga naar de inhoud

spoga+gafa verhuist naar augustus 2021

Omwille van de aanhoudende onzekere situatie rond Covid-19 heeft KoelnMesse gehoor gegeven aan de oproep van de tuinlifestylebranche en spoga+gafa 2021 voor slechts één editie verplaatst naar 8 tot en met 10 augustus 2021. Tegelijkertijd werkt KoelnMesse aan digitale formats die de fysieke editie van spoga+gafa in de Keulse beurshallen zullen aanvullen. Hoewel het merendeel van de exposanten optimistisch was en de organisatie heel wat hygiëne- en veiligheidsmaatregelen omtrent corona had genomen, zag KoelnMesse uiteindelijk geen andere keuze dan de internationale tuinvakbeurs te verplaatsen van eind mei/begin juni 2021 naar begin augustus 2021, gezien de algemene situatie van deze pandemie, Deze beslissing werd genomen in overleg met de voornaamste partners uit de industrie.

De beslissing werd onderbouwd door een internationaal bezoekers- en exposantenonderzoek dat in februari 2021 werd uitgevoerd. Daaruit bleek dat de voorgestelde data in augustus sterk de voorkeur genoot: spoga+gafa, ’s werelds grootste tuin- en lifestylebeurs opent van 8 tot en met 10 augustus 2021 haar deuren. De beurs biedt haar internationale partners daarmee de unieke gelegenheid om de nieuwe inzichten op het vlak van tuinlifestyle te verzamelen. Naast leden van EFSA (European Floral and Lifestyle Suppliers association), zoals Capi Europe en Esschert Design, bevestigden gerenommeerde ondernemingen als Fiskars, G.Wurm, Tel International, Hartman, Müsing, Old Com en diverse topspelers uit de bbq-branche reeds hun deelname aan spoga+gafa 2021. Partnerverenigingen, zoals BHB (Retailers’ Association for Building and Home Improvement), BIAG (Barbecue Industry Association Grill), IVG (German Garden Industry Association) en VDG (German Garden Centre Association) zullen evens van de partij zijn.

In het kader van de digitaliseringsstrategie van KoelnMesse zal spoga+gafa dit jaar voor het eerst als hybride-evenement plaatsvinden. De vertrouwde, fysieke productpresentatie- en netwerkvormen worden aangevuld met nieuwe, digitale concepten en zorgen zo voor een groter internationaal bereik. Zo zal spoga+gafa ook in 2021 de plaats bij uitstek zijn voor exposanten, aankopers en beslissingnemers om nieuwe ontwikkelingen, innovaties en trends te ontdekken.

Share