Ga naar de inhoud

Stad Gent zet naar aanleiding van de Floraliën de bloemetjes binnen en buiten

Van vrijdag 29 april tot en met zondag 8 mei 2022 hult Gent zich in een bloemendeken tijdens de 36e editie van de Floraliën. Ook in de stad zelf kan je volop dit florale festival verder beleven en proeven. Ontdek de hidden floral gems, trek op degustatietour of reserveer een Floraliënmenu bij één van de deelnemende culinaire hotspots. Het thema van de Gentse Floraliën ‘Mijn paradijs, een wereldse tuin’ haalt zijn inspiratie enerzijds bij het Lam Gods van de Gebroeders Van Eyck en anderzijds bij een afdruk van de tuin van de Gentse bisschop Triest, waarop nutstuin en lusttuin, inheemse en uitheemse planten te zien zijn. Het parcours loopt langs de iconische Floraliënhal, het ICC en de Plantentuin in het Citadelpark, in totaal goed voor zo’n 2 kilometer floraal plezier. De locaties vormen 10 dagen lang het decor voor de mooiste creaties van (inter)nationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars.

Vanaf 1 april t.e.m. zondag 8 mei ontkiemen de Floraliën al bij verschillende Gentse restaurants. Ze pakken elk uit met hun eigen Floraliën menu en gebruiken zoveel mogelijk lokale producten, die voor de gelegenheid worden ontwikkeld. Verder is er een floraal degustatie-parcours dat bezoekers van vrijdag 29 april t.e.m. zondag 8 mei 2022 op culinair sleeptouw neemt doorheen de stad. Alle deelnemende zaken zullen herkenbaar zijn aan een florale raamtekening in het Floraliën thema van 2022: ‘Mijn Paradijs, mijn wereldse tuin’.

Speciaal voor Moederdag organiseert CRU, in opdracht van PuurGent, op zondag 8 mei een gratis bloemenworkshop voor de kleinsten onder ons. Onder begeleiding van de florist van de CRU Versmarkt gaan kinderen er creatief met bloemen aan de slag. Op niveau van elk kind wordt een bloemstuk gemaakt die ze als cadeau aan hun moeder kunnen schenken.

Share