Ga naar de inhoud

Succesvolle editie spoga+gafa 2023 focuste op ‘sociale tuinen’

Gedurende 3 succesvolle beursdagen verzamelde de ganse tuinindustrie zich in Keulen voor spoga+gafa 2023. Ongeveer 30.000 vakbezoekers uit 122 landen namen dit jaar deel aan ’s werelds grootste gardenlifestyle-vakbeurs. In totaal presenteerden meer dan 1.800 exposanten uit 58 landen van 18 tot 20 juni jl de trends en toppers voor het komende tuin- en barbecueseizoen. Daarmee evenaarde de beurs bijna de recordcijfers van editie 2019. De volgende spoga+gafa vindt plaats van 16 tot 18 juni 2024 in Keulen. De tuinen van de toekomst zijn duurzaam, bevorderen de sociale contacten en bieden meer potentieel dan ooit als uitgebreide woon- en werkruimte. Dat is de algemene conclusie van de recente spoga+gafa-vakbeurs, die haar positie als ’s werelds meest toonaangevende vakbeurs verder verstevigde. Het hoofdthema van de beurs vormde ditmaal ‘Social Gardens – Places of encounter’ en benadrukte de positieve effecten van tuinen als sociale ontmoetingsplaatsen.

“We zijn verheugd dat we met spoga+gafa 2023 de fantastische resultaten van het jaar 2019 benaderen. De exposanten en het internationale vakpubliek waren vooral erg te spreken over de kwaliteit van de gesprekken en de producten. De fantastische sfeer in de beurshallen onderstreepte dit op indrukwekkende wijze. Met een sterke stijging van het aantal bezoekers uit Duitsland en tegelijkertijd ongeveer 70 procent buitenlandse bezoekers mag deze editie van spoga+gafa opnieuw een succes worden genoemd”, geeft Oliver Frese, Chief Operating Officer van Koelnmesse GmbH, aan.

1.853 exposanten uit 58 landen namen deel aan spoga+gafa 2023. Opvallend was de toename van het aantal Europese exposanten en de intercontinentale groei, vooral vanuit Azië en de VS. Bovendien zakten in totaal ruim 30.000 professionele bezoekers uit 122 landen naar Keulen af. Daarmee realiseerde spoga+gafa een bezoekerstoename van 20 procent en breidde het zijn internationale bereik uit met 10 landen. Naast Duitsland kwamen de meeste bezoekers voornamelijk uit Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Frankrijk en Nederland. Groot-Brittannië, Italië, de VS en Canada kenden de sterkste groei qua het aantal bezoekers.

De exposanten van spoga+gafa benadrukten vooral het belang van spoga+gafa als belangrijk platform voor persoonlijke contacten en waren overtuigd van de kwaliteit van het internationale vakpubliek.
“spoga+gafa is voor ons en onze exposerende leden ook dit jaar weer zeer succesvol verlopen. Het heeft laten zien dat ontmoetingen in een dergelijke setting simpelweg niet te vervangen zijn. Je ontmoet collega’s, bekenden en alle belangrijke beslissingsnemers uit de branche. Vooral voor de fabrikanten is het van groot belang om hun producten op zo’n platform live te presenteren, zodat ze beleefbaar en tastbaar zijn. We kijken nu al uit naar de spoga+gafa van volgend jaar”, aldus Anna Hackstein, directeur van de Industry Garden Association e.V. (IVG).

Wat de bezoekers betreft, waren ook de belangrijkste beslissingsnemers erg tevreden over spoga+gafa 2023. John W. Herbert, algemeen secretaris van de European DIY-Retail Association & Global Home Improvement Network gaf het volgende commentaar: “spoga+gafa is de belangrijkste beurs voor onze leden. Het feit dat de grote merken weer massaal naar de koga+gafa komen, bewijst dat de beurs onmisbaar is. spoga+gafa heeft aan betekenis gewonnen als bestelbeurs. Ze fungeert als barometer om na te gaan hoe de zaken van de doe-het-zelfzaken en bouwmarkten zich ontwikkelen en weerspiegelt de stemming op de markt. Bij EDRA/GHIN zijn we dus overtuigd van de relevantie van vakbeurzen en in het bijzonder van die van spoga+gafa.”
spoga+gafa 2024 vindt van 16 tot en met 18 juni plaats op het beursterrein van Koelnmesse.

Share