Ga naar de inhoud

Supreme Petfoods pakt uit met gratis webinar omtrent voeding voor cavia’s

Op dinsdag 26 september om 16u (BST, dus bij ons om 17u) vindt het gratis webinar ‘Food For Life; voeding voor cavia’s afgestemd op de leeftijd’ plaats. Deze presentatie, gesponsord door Supreme Petfoods, brengt twee vooraanstaande experts op het gebied van knaagdieren samen: Molly Varga, een RCVS-erkende specialist in Zoo en Wildlife Medicine en dierenartsadviseur bij Supreme Petfoods, en Craig Tessyman, die naast Molly werkt als Exotics Veterinary Nurse Team Leader bij Rutland House Veterinary Referrals. Het webinar richt zich tot een breed publiek en is dus zowel geschikt voor dierenartsen, dierenarts-assistenten als retailers die hun kennis over knaagdieren willen verruimen. Geïnteresseerden kunnen zich registreren op https://us06web.zoom.us/webinar/register/5016944364664/WN_5VFUTXwPTrOv-LgC0C9kSg.

De verzorging van cavia’s en andere knaagdieren brengt unieke uitdagingen met zich mee. Met hun zeer specifiek spijsverteringsstelsel, dat afhankelijk is van een vezelrijke voeding, is optimaal eetpatroon essentieel. Vezelrijke diëten zonder toegevoegde suikers en het voeren van hooi hebben de gezondheid en het welzijn van cavia’s verbeterd. Met een sterke nadruk op de praktijk zal de webinar de nieuwste inzichten in caviavoeding behandelen, met speciale aandacht voor hoe deze behoeften kunnen veranderen naar gelang de leeftijdsfase.

Claire Hamblion, Marketing Director bij Supreme Petfoods, benadrukt dat het bedrijf verheugd is het webinar te ondersteunen.
“Voedingsformules afgestemd op de leeftijd zijn al lang een vast onderdeel van de voeding voor honden en katten, maar bij knaagdieren is dit een recentere ontwikkeling. We zijn verheugd dat Molly en Craig hun uitgebreide kennis over dit onderwerp zullen delen. De caviapopulatie verdubbelde tijdens de pandemie en sindsdien bleef die stijging verder aanhouden. Het belang van goede voeding is dus nog nooit zo groot geweest.”

Share