Ga naar de inhoud

Terugkeer naar Koelnmesse voor Sebastian Rosito

Sebastian Rosito (43) keert op 1 januari 2024 terug naar Koelnmesse als Senior Vice President met verantwoordelijkheid voor de Internationale Eisenwarenmesse, Asia-Pacific Sourcing, spoga+gafa, spoga horse en h+h cologne. Hij zal ook de relevante externe events in het portfolio beheren. Hij neemt de fakkel over van Markus Oster, die naast zijn reguliere functie tijdelijk de leiding had. Sebastian Rosito, momenteel Vice President Corporate & Business Development bij Messe Berlin, heeft een indrukwekkende staat van dienst. Hij beheerde met groot succes het Duitse paviljoen op de EXPO 2020 in Dubai voor Koelnmesse en heeft veel werk gestoken in de ontwikkeling van buitenlandse beursdeelnames.
“Sebastian Rosito heeft zijn uitzonderlijke innovatieve geest en sterke leiderschapskwaliteiten al bewezen in verschillende rollen bij Koelnmesse”, zegt Oliver Frese, Chief Operating Officer (COO) bij Koelnmesse. “Als gevestigd productontwikkelaar kent hij de markt als geen ander, weet hij hoe hij producten succesvol kan implementeren en zal hij, samen met zijn team, Koelnmesse’s groeistrategie met kracht voortzetten.”

De internationale portefeuille van Rosito’s future divisie maakt een bijzonder dynamische groei door: belangrijke beurzen zijn de China International Hardware Show, International Hardware Fair Italië, h+h americas en vanaf december de nieuwe International Hardware Fair India. Voor Sebastian Rosito is de overstap naar Keulen een thuiskomst. Sinds zijn eerste stage in 2004 legde hij een lange weg af bij Koelnmesse en dit in diverse functies.
“Ik kijk er echt naar uit om terug te keren naar mijn roots. Hier ben ik opgegroeid en heb ik mijn eerste professionele stappen gezet. Met mijn voorliefde voor complexe bedrijfskwesties en mijn eerdere professionele ervaring in functies met echte creatieve mogelijkheden, kijk ik er echt naar uit om de strategisch belangrijke kwesties te managen – zowel nationaal als internationaal – en zo het succes van Koelnmesse veilig te stellen.”

“We willen graag van de gelegenheid gebruik maken om Markus Oster te bedanken, die niet alleen de verantwoordelijkheid voor de business unit op zich heeft genomen naast zijn eigenlijke functie, maar ook toezicht heeft gehouden op de succesvolle ontwikkeling ervan in uitdagende tijden toen de sector weer aan het opleven was,” zegt Oliver Frese. Markus Oster blijft verantwoordelijk voor zijn reguliere wereldwijde evenementenportefeuille. “Hij draagt de beurzen, die hij naast zijn eigen portfolio heeft beheerd, in een bloeiende staat over en we wensen Sebastian Rosito veel succes wanneer hij naar Koelnmesse terugkeert om de divisie over te nemen.”

Share