Ga naar de inhoud

Twee nieuwe gezichten bij FEDIAF

De Europese petfoodfederatie FEDIAF heeft Raquel Izquierdo de Santiago aangesteld als nieuwe secretaris-generaal. Raquel volgt Thomas Meyer op, die de organisatie ruim 20 jaar leidde en de petfoodindustrie door de veranderende EU-wetgeving als gevolg van de BSE- en de dioxinecrisis loodste. Ze beschikt over een ruime ervaring in Europese aangelegenheden, public relations en organisatiemanagement. Zo was ze de laatste 15 jaar actief in tal van Europese handelsorganisaties. Raquel behaalde een rechtendiploma aan de Universiteit van Salamanca, Spain, een Master in European Legal Studies aan de Universiteit van Leeds en een Executive Master in International Associations Management aan de Solvay Brussels School Economics & Management. 
“Ik ben trots dat ik aangesteld werd bij FEDIAF. Mijn expertise aan het hoofd van een gelijkaardige handelsorganisatie zal me ongetwijfeld helpen. Ik kijk er naar uit om FEDIAF te gidsen bij de samenwerking met overheden, wetgevende machten en academies en er zo voor te zorgen dat Europeanen toegang blijven hebben tot veilige, gezonde en kwalitatieve huisdierenvoeding. Ook mijn coachingervaring en mijn passie voor huisdieren zal ongetwijfeld een meerwaarde vormen bij de ontwikkeling van een interne organisatiestrategie”, licht Raquel Izquierdo de Santiago toe.

Daarnaast verwelkomt het FEDIAF-team ook Alice Tempel Costa als nieuwe Technical Director. Zij kan bogen op 8 jaar ervaring bij Europese handelorganisaties in Brussel. Daarvoor was ze ook al aan de slag bij DG AGRI van de Europese Commissie, FAO, Embrapa (de Braziliaanse Landbouw Onderzoeksorganisatie) en de Universiteit van Wageningen.

“We zijn verheugd dat Raquel en Alice het team met Jakub Rusek, onze ervaren Scientific & Regulatory Affairs Manager, komen versterken. Raquel beschikt over een indrukwekkend cv en zal ongetwijfeld een grote bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van FEDIAF. De ervaring van Alice zal haar ongetwijfeld helpen in haar functie als nieuwe Technical Director. We willen ook Thomas Meyer bedanken voor de mooie jaren aan het hoofd van onze organisatie en wensen hem veel succes in de toekomst”, aldus  IAnnet Palamba, voorzitter van FEDIAF. 

Share