Ga naar de inhoud

Twee nieuwe mijlpalen voor GOOD !D

Eind november 2019 lanceerde GOOD !D, gespecialiseerd in de productie van premiumsnacks voor honden en katten zowel onder private label als onder het eigen merk ‘hupple’, zijn gloednieuwe gamma ‘pharma.pet’. Deze tweede productlijn, die 3 jaar geleden werd bedacht door GOOD !D-eigenaar Manuel Goossens, is wetenschappelijk onderbouwd en valt onder de categorie ‘supplement pet treats’. Na drie jaar R&D is deze lijn nu verkrijgbaar. Ze omvat maar liefst 18 supplementen die de gezondheid van de hond extra ondersteunen. De producten zijn allen verrijkt met een concentraat uit natuurlijke grondstoffen, zoals zalmolie, ginseng, spirulina, kurkuma,… Dankzij de specifieke vorm, geur en smaak kunnen de supplementen en vitamines makkelijk worden toegediend. De pharma.pet-referenties zijn dus een soort ‘supplement treats’, waarbij het gezondheidsaspect wordt gecombineerd met een  lekkere smaak, waardoor de producten door honden als een snack worden gepercipieerd. In totaal zijn er vier categorieën: supports (voor de ondersteuning van de gezondheid), supplements (voor het behoud van de gezondheid), multivitamin (rijk aan mineralen en vitamines) en transporter (smakelijke huls om medicatie in te verstoppen). pharma.pet is zowel in handen van oprichter Manuel Goossens als van de investeringsmaatschappij Taste Invest die in 2017 een kleine minderheidsparticipatie in pharma.pet nam.
 
Daarnaast laat GOOD !D weten dat het na tien jaar groen licht kreeg voor de export van zijn ‘pet treat’-merk hupple naar China. Binnen enkele maanden zullen de eerste honden- en kattenkoekjes in de Chinese winkelrekken terug te vinden zijn.
“Net voor ons vertrek op Belgische handelsmissie naar China midden november jl. kregen we eindelijk goedkeuring voor export. De afgelopen jaren maakte GOOD !D de weg naar China open voor andere bedrijven, maar kon er zelf niet meteen van meegenieten. Onze fabriek bestond letterlijk 24 uur toen de eerste delegatie Chinezen op bezoek kwam. Wegens een gebrek aan track record en hittebehandeling maakte onze fabriek die eerste keer dus geen kans op een goedkeuring. Na enorme investeringen gedurende verschillende jaren is GOOD !D eindelijk goedgekeurd en mag het mee gaan genieten en hopelijk ook oogsten waarvoor het tien jaar gevochten heeft”, onderlijnt Manuel Goossens.

Share