Ga naar de inhoud

United Petfood blijft zijn expansie verderzetten

United Petfood, de internationale producent van dierenvoeding, kondigt de overname aan van de Britse dierenvoedingsfabrikant Cambrian Pet Foods. Deze acquisitie versterkt de positie van United Petfood als fullservice-huismerkproducent van dierenvoeding en geeft klanten toegang tot een compleet assortiment van intern vervaardigde producten. 
“Het is ons doel om langdurige relaties op te bouwen met onze klanten en hun voorkeurspartner te zijn voor de huismerkproductie van alle droog- en natvoer, koekjes en snacks voor huisdieren. De overname van Cambrian Pet Foods stelt ons in staat ons productassortiment nog verder uit te breiden en onze klanten een totaaloplossing te bieden. Wij zijn meer zijn dan alleen een productiepartner. We willen samenwerken met onze klanten en hen begeleiden om succes te behalen op hun markt, door onze kennis te delen en producten van hoge kwaliteit te creëren”, klinkt het bij de raad van bestuur van United Petfood:

Cambrian Pet Foods werd opgericht in 1982 en heeft een leidende positie op de Britse markt voor huisdierenvoeding. Het familiebedrijf, dat 130 werknemers telt, beschikt over drie productievestigingen, in Llangadog, Pencader en Longridge. De onderneming is gespecialiseerd in de productie van private label droge dierenvoeding en natte dierenvoeding, zowel in kuipjes als in blik. 
Deze overname versterkt de positie van United Petfood op de markt van de productie van huisdierenvoeding. In 2019 betrad United Petfood het marktsegment voor natte dierenvoeding met de opening van een fabriek voor natte dierenvoeding in pouch, gelegen in Radom, Polen. Dankzij de tweede fabriek voor natte huisdierenvoeding in Llangadog kan United Petfood zijn productaanbod nu uitbreiden en ook natte huisdierenvoeding in kuipjes en blik produceren. 

Door deze drie extra productievestigingen opereert United Petfood Group nu vanuit 17 dierenvoedingsfabrieken in 8 verschillende Europese landen. De overname past in de strategie van United Petfood om het bedrijf te versterken en te laten groeien. De fabrieken in het Verenigd Koninkrijk brengen ook extra ervaring, capaciteit en technologische mogelijkheden voor de groep mee.

Share