Ga naar de inhoud

VAFO opent nieuwe fabriek in Finland

VAFO Group, een toonaangevende Europese producent van superpremium dierenvoeding en bekend van onder meer de merken Brit, Carnilove en Planet Pet Society, opende onlangs officieel haar eerste fabriek in Finland. Het betreft in totaal de 8ste productiefaciliteit van de groep. Met een productiecapaciteit van 20.000 ton dierenvoeding per jaar versterkt VAFO via haar dochteronderneming Prima Pet Premium hiermee haar leidende positie op de Finse markt. De totale investering in de nieuwe fabriek bedroeg meer dan 16 miljoen euro en op volle capaciteit zullen er tot 20 mensen werken. Deze nieuwe site betekent ook de terugkeer van de productie van het merk Hau-Hau Champion naar Finland. Hierdoor vergroot VAFO verder haar totale productiecapaciteit in het private label-segment.

Het proefdraaien in de nieuwe fabriek in het Finse Nokia ging reeds begin maart van start. Volgens Timo Pärssinen, CEO van Prima Pet Premium (de Finse dochteronderneming van VAFO Group) behoort deze nieuwe fabriek tot de meest duurzame productiefaciliteiten voor diervoeding in heel Finland. “Een duurzame benadering van zakendoen maakt deel uit van de identiteit van de VAFO Group. Bovendien hechten consumenten in Finland hier veel belang aan. Duurzame productie was al bij de ontwikkeling van de nieuwe fabriek een belangrijk criterium. We kunnen nu onder andere de binnenlandse productie hervatten van het populaire Finse merk Hau-Hau Champion, het best verkochte dierenvoer op de Finse markt.”

Met dit project verstevigt VAFO zijn leiderpositie op de Scandinavische markt voor diervoeding . Het volume van de Finse markt alleen al, één van de grootste in Europa, is ongeveer 600 miljoen euro per jaar waard. “De dierenvoedingsindustrie doet het goed ondanks de moeilijke geopolitieke en economische situatie wereldwijs. Huisdieren worden steeds meer gezien als volwaardige gezinsleden en hierdoor wil de consument niet op dierenvoeding besparen,” legt Pärssinen uit.

Share