Ga naar de inhoud

Wat mag je van IPM Essen 2023 verwachten?

De internationale groensector moest er door de coronapandemie een hele poos op wachten, maar IPM ESSEN opent eindelijk weer haar deuren. Van 24 t.e.m. 27 januari 2023 kunnen bezoekers op deze internationale, toonaangevende vakbeurs voor tuinbouw trendsettende producten ontdekken en een ruim randprogramma bijwonen. Op het event zullen exposanten uit 45 landen de recentste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van planten, technologie, bloemisterij en tuininrichting voorstellen. Met steun van de Britse ministerie van Internationale Handel en de Britse ambassade zal Groot-Brittannië zich presenteren als partnerland tijdens IPM ESSEN 2023. De Britse exposanten tonen op een gemeenschappelijke stand in hal 7 planten, technologie en apparatuur presenteren. Een ander hoogtepunt wordt ongetwijfeld het Internationale Tuinbouwforum. Onder het motto ‘Quintessentially Green & British’ worden kwesties, zoals duurzaamheid en de waarde van nieuwe planten besproken.
“Door huidige economische en ecologische uitdagingen is het verlangen naar informatie-uitwisseling en innovaties groot. IPM ESSEN biedt het ideale platform om oplossingen uit te werken rond thema’s, zoals duurzame productie, kwetsbare toeleveringsketens of het tekort aan geschoolde arbeidskrachten. Na 3 erg dynamische jaren vormt Essen (Duitsland) gedurende 4 dagen opnieuw de ontmoetingsplaats voor de wereldwijde groensector. We kijken uit naar meer dan 1.300 exposanten”, aldus Oliver P. Kuhrt, CEO van de Messe Essen.

De hallen 1, 2, 5, 6, 7, 8 en de Galeria staan in het teken van planten, waaronder snijbloemen, perk-, balkon- en kamerplanten, kruiden, snackgroenten, kerstbomen, vaste planten en houtgewassen. Er worden heel wat nieuwe soorten en ontwikkelingen getoond. Nieuwe themarondleidingen over klimaatbomen en vaste planten met een trefpunt in hal 6 tonen duurzame plantenassortimenten. In de hallen 3 en 4 en de Galeria staat technologie centraal. Hier vormt grondstofbesparende productie één van de topthema’s. In het nieuwe Innovation Centre for Horticultural Technology (in hal 4) kunnen bezoekers zich laten informeren en adviseren over slimme technologie. Start-ups en onderzoekscentra zullen er eveneens actuele projecten voorstellen. Hal 5 vormt de thuisbasis van exposanten uit het bloemisterijsegment. O.a vazen, cachepots, plantenschalen, decoratieve elementen en wenskaarten zullen er te zien zijn. Er wordt ook een heuse ‘Concept Store’ ingericht, waar onder meer supplementaire assortimenten voor bloemisterijen worden getoond. Een andere blikvanger in hal 5 is de gezamenlijke stand ‘Young Innovative Companies’, waar start-ups hun ideeën voorstellen. De categorie ‘Garden Features’, die onder meer software, kassasystemen, etiketten, displays en winkelinrichting omvat, is over de verschillende hallen terug te vinden. In het IPM Discovery Center (hal 7) zal groenstylist Romeo Sommers verkoopbevorderende retailconcepten samenstellen met producten van verschillende IPM-exposanten.

IPM Essen, dat van 24 tot en met 27 januari 2023 in Essen (Duitsland) plaatsvindt, is alleen toegankelijk voor vakbezoekers. De vakbeurs is van dinsdag t.e.m donderdag open van 9 tot 18u en op vrijdag van 9 tot 17u.

Share